[NIEUWS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

Slim oplaadstation voor een duurzame bouwplaats


Met een vloot van bijna 20.000 hoogwerkers, verreikers en heftrucks is Riwal een bekende naam in de bouw. Op basis van het in 2013 gestarte lean programma The Riwal Way zet het bedrijf de laatste jaren stevig in op innovatie en service om bouwen slimmer, efficiënter en winstgevender te maken. Nu introduceert Riwal een innovatief laadstation voor elektrische hoogwerkers die zij samen met ABB heeft ontwikkeld.

Stasz Zernicke, Head Of Innovation bij Riwal vertelt: "Wij signaleerden een probleem op de bouwplaats. Er wordt in de bouw in toenemende mate gebruik gemaakt van elektrische hoogwerkers. Zo komen wij bouwplaatsen tegen waar meer dan 50 verschillende hoogwerkers tegelijk rondrijden. Al dit materieel moet dagelijks opgeladen worden. Wat gebeurt er dus; iedereen plugt zijn hoogwerker aan het eind van dag in het stroomnetwerk en wandelt de poort uit. Dat geeft in korte tijd een enorme piekvraag naar stroom. Je raadt het al: het stroomnetwerk raakt overbelast, de hoogwerkers zijn de volgende dag niet opgeladen en niemand kan vooruit. Daar wilden we iets aan doen. Ik ben in de markt gaan speuren naar een oplossing, maar die bleek niet voorhanden. Totdat ik bij ABB terechtkwam."

Brainstormen voor een nieuw product

Servie Huybers, Product Marketing Specialist bij ABB: "Wij hebben Stasz ontvangen in het ABB Experience in Nieuwegein, waar we veel werkende oplossingen hebben staan, onder andere voor de industrie. Daar zijn we aan het brainstormen geslagen." Samen met ABB is Riwal de mogelijkheden gaan verkennen. Uiteindelijk besloten zij speciaal voor deze toepassing een oplaadstation te creëren. Robuust, verplaatsbaar en in staat om de piekvraag op een gedoseerde manier te verwerken.

Intelligent load management

Servie: "De oplaadunit is voorzien van een zogenaamde load balancer. Dat werkt als volgt. De hoogwerkers hebben dynamische laders die in het begin veel vermogen vragen en naarmate de tijd vordert neemt dat af. De load balancer zorgt ervoor dat het laden meer gedoseerd verloopt door het gevraagde vermogen beter over de verschillende laders te verdelen. Als de belasting door één of meerdere laders te hoog wordt, schakelt de load balancer deze tijdelijk uit. Zo ontstaat een intelligent systeem dat de energievoorziening intact houdt en er toch voor zorgt dat gedurende de nacht alle aangesloten hoogwerkers weer opgeladen zijn."

Wereldprimeur

Stasz: "In ABB vond Riwal de partner die we zochten. Ik merk dat veel leveranciers niet goed in staat zijn om buiten hun eigen straatje te denken. Ik ben juist met ABB in zee gegaan omdat ze niet vast zitten in een bepaalde manier van denken of oplossing, en dat heeft geweldig uitgepakt. Samen hebben wij ons innovatieve idee omgezet in een werkend systeem voor negen hoogwerkers per unit. De pilot was erg succesvol en er is grote belangstelling uit de markt. Met de CE-markering op zak gaan we nu de eerste serie produceren en dat is bij mijn weten een wereldprimeur. Ik heb een dergelijk systeem nog nergens gezien."

Slimme features

Het oplaadstation bevat nog meer slimme features: zo is iedere unit op te sporen via track & trace, geschikt om andere elektrische apparatuur op te laden en zijn de kabelhaspels geïntegreerd in de behuizing. Stasz: "Dat laatste is heel praktisch. Kabels worden op de bouw te pas en onpas 'geleend' voor andere werkzaamheden. Doordat ze vastzitten, blijven ze ook altijd beschikbaar voor opladen."

Anticiperen op de stikstofdiscussie

Stasz: "Met innovaties als deze willen wij laten zien dat we een relevante en actuele speler zijn in de bouw. Bouwers die anticiperen op de stikstofdiscussie gaan volledig over op elektrische machines. Zij moeten daarvoor wel beschikken over systemen om de 'elektrische' bouwplaats goed te kunnen managen. Bij ons als Riwal ligt de verantwoordelijkheid om met relevante tools te komen. Zorgen dat bouwers met slimme oplossingen, maximaal kunnen presteren. Ik ben ervan overtuigd dat ons oplaadstation hieraan bijdraagt."

Bron: tekst en foto in samenwerking met ABB


$show=/p/regelgeving.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/hr.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/fiscaal.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/sales.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/innovatie.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/marketing.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/regelgeving.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/hr.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/fiscaal.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/sales.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/innovatie.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/marketing.html

$show=/p/duurzaamheid.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/duurzaamheid.html

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/events.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/events.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=home

Naam

duurzaamheid,46,events,45,faq,3,fiscaal,15,hr,11,in de kijker,385,innovatie,58,marketing,7,nieuws,541,nieuwsbrief,2,regelgeving,15,sales,3,
ltr
item
Verhurend Nederland - Blog: Slim oplaadstation voor een duurzame bouwplaats
Slim oplaadstation voor een duurzame bouwplaats
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXnPhyphenhyphenOGsivgUaBmWGRE_fVu_C0VSCaOyb3womiS5E3UWb_cOzC7DTDXoST451nY_C1Q4gXOlZCVTq3z3C160w4V9RmMRlkFzM6C4P1VtBNlXTcVpAEHjbgpvGcAJhXFH29Rt9i8hSY6o/s640/Riwal-ABB-HR-075_Stasz_Zernicke-770392.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXnPhyphenhyphenOGsivgUaBmWGRE_fVu_C0VSCaOyb3womiS5E3UWb_cOzC7DTDXoST451nY_C1Q4gXOlZCVTq3z3C160w4V9RmMRlkFzM6C4P1VtBNlXTcVpAEHjbgpvGcAJhXFH29Rt9i8hSY6o/s72-c/Riwal-ABB-HR-075_Stasz_Zernicke-770392.jpg
Verhurend Nederland - Blog
https://blog.verhurendnederland.nl/2020/01/slim-oplaadstation-voor-een-duurzame.html
https://blog.verhurendnederland.nl/
https://blog.verhurendnederland.nl/
https://blog.verhurendnederland.nl/2020/01/slim-oplaadstation-voor-een-duurzame.html
true
3701150923967836781
UTF-8
Alle posts geladen Geen posts gevonden TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S POSTS Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE POSTS Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content