[NIEUWS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

Lid aan het woord: Patrick van Ast - Advanced Mobility Services

In deze column wordt iedere maand een ander lid aan het woord gelaten over diens bedrijf, de verhuurmarkt en allerlei andere zaken waar een ondernemer of verhuurbedrijf mee te maken heeft. Deze maand het woord aan Patrick van Ast van Advanced Mobility Services. 

Wie is aan het woord?

Ik ben Patrick van Ast, ondernemer en mede-eigenaar van het bedrijf Advanced Mobility Services. Ik ben gelukkig getrouwd en trotse ouder van onze twee prachtige kinderen van 15 jaar en 17 jaar oud. Vanuit mijn andere bedrijf ben ik sinds 2000 actief met het ontwikkelen van diverse online applicaties.
Met mijn opgedane kennis en mijn grote passie voor online oplossingen heb ik van Advanced Mobility Services een groot succes weten te maken.

Wat voor (verhuur)bedrijf heb je?

Advanced Mobility Services is een softwarebedrijf, opgericht in 2015.
Ons doel is om het meest innovatieve en schaalbare verhuursoftwarebedrijf te blijven op basis van de laatste technieken. Hierdoor bieden wij de juiste oplossingen aan bedrijven in de verhuurbranche die materieel leveren zoals machines, onderdelen en gereedschap. Denk hierbij aan het digitaal plannen, communiceren en factureren van A tot Z. Onze oplossingen voor “volledig online-en-mobiel werken” én “gepersonaliseerde klantenportalen”, met kijk op de toekomst binnen deze branche, vormen samen het echte Smart Rental!

Van wie is eigenlijk de data die we via onze verhuurmachines verzamelen en wat kunnen / mogen we daar mee?

Data is waar het bij Advanced Mobility Services altijd om draait. AMS Rent is het ERP systeem dat ontwikkeld is om zoveel mogelijk van de verhuurbedrijfsactiviteiten te baseren op datagegevens, zoals bijvoorbeeld datastromen afkomstig uit het materieel zelf. Met de juiste interpretatie van deze datastromen is extra omzetmarge potentieel te benutten voor deze verhuurbedrijven.
Advanced Mobility Services verwerkt en visualiseert deze gegevens op aantrekkelijke wijze in het “AMS Rent” ERP systeem zodat u hier optimaal gebruik van kunt maken.
Vanuit “AMS Rent” kunt u deze gegevens verstrekken aan uw medewerkers en klanten doormiddel van Smartphone applicaties en klantenportalen.

Wij zijn van mening dat de gegevens, afkomstig vanuit materieel of verwerkt binnen “AMS Rent”, altijd eigendom zijn van de eigenaar van het materieel. Ook fabrikanten en leveranciers kunnen grote voordelen hebben op het gebied van hun “doorontwikkelingen, innovaties, aftersales en verbeteringen” wanneer ze toegang hebben tot deze informatie. Persoonlijk vind ik wel dat de eigenaar altijd zelf beslist of én welke gegevens hij aan zijn leveranciers wilt verstrekken.

Welke uitdagingen heeft de verhuurbranche anno 2022?

Binnen deze branche is CO2 reductie een belangrijke uitdaging van dit moment. De hele wereld heeft namelijk te maken met een Carbon Footprint. Immers, per bedrijf of per project moet duidelijk worden wat de complete CO2 uitstoot zal zijn.

Met “AMS Rent” kan men, op basis van verhuurcontracten, meer inzicht krijgen in het gebruik van hun machines. Bij het opgeven van de CO2-emissiefactoren kan “AMS Rent” gegevens uitwisselen met de CO2 calculator van het “Digiwaste” ERP systeem. Hierdoor kan een CO2-voetafdruk op basis van machineactiviteiten per contract worden geformuleerd zodat de klant hier zelf geen administratie meer op na hoeft te houden.

Een tweede uitdaging is het digitaliseren van Verhurend Nederland. Het gros van de bedrijven werkt namelijk nog niet online. Je kan het je bijna niet voorstellen in 2022, maar het is echt zo. Voor mij dus dé uitdaging om deze groep te overtuigen van de efficiëntie en de noodzaak om te digitaliseren.
Het is een kwestie van tijd, iedereen zal eraan moeten geloven!

Dit leg ik graag even uit; Een mooi voorbeeld van het digitaliseren van Verhurend Nederland is het toepassen van “Pay-per-use”. Hiermee bedoel ik het “afrekenen op basis van gebruik.” De meest vergaande vorm van “service” is wanneer dit volledig is gebaseerd op het gebruik en de beschikbaarheid van een machine op basis van Service Level Agreements.
Er zijn zelfs al klanten die met een leverancier kunnen afrekenen op basis van een beschikbaarheid in combinatie met gebruik.

Door deze mogelijkheden aan te grijpen kun je als onderneming echt de transformatie maken van een “product georiënteerd” naar een “service georiënteerd” verdienmodel.
De dienstverlening is zelfs uit te breiden met het leveren van verbruiksproducten zoals dat nu al gebeurt voor koffiemachines op kantoren.

Waarom is jouw bedrijf lid van Verhurend Nederland?

Het is voor ons een interessante informatiebron en een mooi platform om nieuwe bedrijven te leren kennen. Voor mij is het ook heel leuk dat ik mijn bedrijf en mezelf hierdoor aan jullie mag voorstellen.

Is jouw werk-privé balans op orde?

Haha werk en privé zijn beide mijn passie! Zodoende is deze vraag aan mijn vrouw om te beantwoorden.

Wat wil je nog kwijt?

Ik kom graag langs om kennis te maken en verder te praten met de verhuurbedrijven die willen moderniseren. Dit is waar het altijd begint.

Mail mij: pva@advancedmobilityservices.com of bel +31 (0)85 – 303 86 92 voor een afspraak.

Aan wie geef je het stokje door voor de volgende blog?

Erik Westerhof gevraagd van Xtra Materieel

Wat wil je hem/haar vragen?

Hoe ziet de verhuur van materieel er in de toekomst uit?



$show=/p/regelgeving.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/hr.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/fiscaal.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/sales.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/innovatie.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/marketing.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/regelgeving.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/hr.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/fiscaal.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/sales.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/innovatie.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/marketing.html

$show=/p/duurzaamheid.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/duurzaamheid.html

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/events.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/events.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=home

Naam

duurzaamheid,46,events,46,faq,3,fiscaal,15,hr,11,in de kijker,389,innovatie,58,marketing,7,nieuws,546,nieuwsbrief,2,regelgeving,16,sales,3,
ltr
item
Verhurend Nederland - Blog: Lid aan het woord: Patrick van Ast - Advanced Mobility Services
Lid aan het woord: Patrick van Ast - Advanced Mobility Services
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGoCg-yaprRKJ1wR1eQC7iwysVf0aobDfppWv7UZEnQqFX7kBZNRNzZfbLThTbO0WT-rbzg4l7RlqT1QIUp6CnRBocupAqXgnkJ2gPQRJ5i-cArDj44hoUGys8KM6EbXHADmtiEx_96da7k2--7SygyRjKbjOqY9ceTzX7PXwpX-npc56E1TfMas58/w639-h480/IMG-20220719-WA0013.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGoCg-yaprRKJ1wR1eQC7iwysVf0aobDfppWv7UZEnQqFX7kBZNRNzZfbLThTbO0WT-rbzg4l7RlqT1QIUp6CnRBocupAqXgnkJ2gPQRJ5i-cArDj44hoUGys8KM6EbXHADmtiEx_96da7k2--7SygyRjKbjOqY9ceTzX7PXwpX-npc56E1TfMas58/s72-w639-c-h480/IMG-20220719-WA0013.png
Verhurend Nederland - Blog
https://blog.verhurendnederland.nl/2022/08/lid-aan-het-woord-patrick-van-ast.html
https://blog.verhurendnederland.nl/
https://blog.verhurendnederland.nl/
https://blog.verhurendnederland.nl/2022/08/lid-aan-het-woord-patrick-van-ast.html
true
3701150923967836781
UTF-8
Alle posts geladen Geen posts gevonden TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S POSTS Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE POSTS Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content