[NIEUWS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

Wat betekenen de nieuwe maatregelen voor u als ondernemer?

Bekijk n.a.v. de nieuwe steunmaatregelen van de overheid (d.d. 17/3) samen met uw belastingadviseur van Forward Fiscalisten de mogelijkheden (info@forwardfiscalisten.nl / 088-1412400). Op het eerste gezicht biedt de overheid een ruimhartig en breed pakket. Maar welke maatregelen zijn voor u nu juist van toepassing? Wij helpen u direct en professioneel, bijv. bij het inregelen en aanvragen van onderstaande steunmaatregelen, waaronder:
  • De nieuwe maatregel Werktijdverkorting wegens omzetdaling
  • € 4.000 gift
  • Uitstel van betaling van belasting

Lees hierna het volledige pakket aan maatregelen en verzacht de hinder die u van het coronavirus ondervindt.

Werktijdverkorting
Deze regeling is met ingang van 17 maart stopgezet, maar op korte termijn wordt de nieuwe regeling “Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW)” opengesteld. Het betreft een soortgelijke regeling waar echter de koppeling met de WW is losgelaten: er worden geen WW-rechten van werknemers opgesoupeerd. Er moet sprake zijn van tenminste 20% omzetverlies (vanaf 1 maart). De tegemoetkoming loonkosten bedraagt maximaal 90% van de loonsom en is gerelateerd aan het omzetverlies. De tegemoetkoming geldt voor drie maanden en kan éénmalig worden verlengd met drie maanden. De tegemoetkoming kan ook gelden voor werknemers met een flexibel contract en voor uitzendkrachten. Op basis van de aanvraag wordt een voorschot van 80% ontvangen. Er vindt toetsing achteraf plaats. De nieuwe regeling wordt binnenkort opengesteld. Had u inmiddels reeds een aanvraag ingediend voor Werktijdverkorting, dan hoeft u niets te doen. De aanvraag wordt automatisch als een aanvraag NOW beschouwd. Was uw aanvraag Werktijdverkorting afgewezen? Dan kunt u een nieuwe aanvraag NOW doen. Had u inmiddels een vergunning Werktijdverkorting ontvangen? Dan wordt deze volgens de oude regeling afgewikkeld, echter dient verlenging plaat te vinden o.b.v. NOW.

Gift van € 4.000
Ondernemers die hun omzet geheel of grotendeels verliezen (bijvoorbeeld horeca, reisbranche, cultuur) als gevolg van overheidsmaatregelen ter bestrijding van de coronacrisis krijgen een éénmalige forfaitair bedrag van € 4.000 uitgekeerd. Het kan hierbij ook gaan om ondernemers die mogelijk in de problemen komen door de “1,5 meter afstandseis” zoals wellicht schoonheidssalons.

Bijzonder uitstel van betaling van belastingen
U kunt voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (BTW) en loonheffingen bijzonder uitstel van belasting aanvragen via een brief aan de belastingdienst. In deze brief dient toegelicht te worden hoe u door de coronacrisis in betalingsproblemen bent gekomen. Na ontvangst van de brief worden de invorderingsmaatregelen stopgezet. Een boete voor het niet op tijd betalen van BTW of loonheffingen hoeft niet betaald te worden. Binnen vier weken na de brief dient er een deskundigenverklaring te worden toegezonden. Deze kan worden opgesteld door bijvoorbeeld uw accountant of fiscalist. Wat er precies in de deskundigenverklaring moet worden verklaard zal nog kenbaar worden gemaakt. Wij verwachten dat het volgende verklaard/ beantwoord zal moeten worden: (1.) is de coronacrisis de oorzaak van de betalingsproblemen?, (2.) is er sprake van een tekort aan liquide middelen, aan te tonen via een liquiditeitsprognose, (3.) is het tekort tijdelijk (dit zal moeten blijken uit de liquiditeitsprognose en (4.) wanneer is de onderneming weer bij met betalen?

Verlaging invorderingsrente en belastingrente naar 0,01%
Om te voorkomen dat er veel invorderingsrente betaald moet worden wegens uitstel van betaling van belasting wordt de invorderingsrente verlaagd van 4% naar 0,01%. Daarnaast wordt de belastingrente (8% voor vennootschapsbelasting en 4% voor inkomstenbelasting) verlaagd naar 0,01%.

Verlagen voorlopige aanslagen vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting
Ondernemers die door de coronacrisis een lagere winst verwachten, kunnen een (digitaal) verzoek indienen om deze te verlagen.

Tijdelijke ondersteuning ZZP-ers
Er komt op korte termijn een tijdelijke regeling die wordt uitgevoerd door gemeenten. Zelfstandigen kunnen voor een periode van drie maanden aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud (tot het sociaal minimum). Deze tegemoetkoming hoeft niet te worden terugbetaald. Er vindt geen vermogens- of partnertoets plaats. Ondersteuning volgens deze tijdelijke regeling is ook mogelijk in de vorm van een lening voor bedrijfskapitaal, tegen een verlaagd rentepercentage.

BMKB (borgstellingskrediet MKB)
Onder deze regeling worden financieringen van MKB-ers met een verhoogd borgstellingskrediet van 50% naar 75% mogelijk als er sprake is van te verwachten liquiditeitsproblemen wegens de coronacrisis. Aanvragen lopen via de banken.

GO-regeling (voor bedrijven die problemen ondervinden bij het verkrijgen van bankleningen)
Dit betreft een sinds 2008 bestaande regeling ten behoeve van (middel)grote ondernemingen die problemen ondervinden bij het verkrijgen van bankleningen, maar een gezond toekomstperspectief hebben. De regeling wordt verruimd. De overheid staat onder voorwaarden voor 50% garant voor bankleningen vanaf € 1,5 miljoen tot € 150 miljoen.

Qcedits (financiering starters en ondernemers kleinbedrijf)
Qcredits verstrekt microkredieten, heeft persoonlijke aandacht en help bij het opstellen van businessplannen. De overheid gaat deze organisatie en de in aanmerking komende ondernemingen ondersteunen door middel van uitstel van aflossingsverplichtingen voor een periode van zes maanden waarbij tevens voor deze periode een rentekorting wordt aangeboden.

WW-premiedifferentiatie
De hoge WW-premie die werkgevers moeten betalen als er sprake is van vaste werknemers die in een jaar meer dan 30% hebben overgewerkt wordt heroverwogen.

Uitstel Energiebelasting/ Heffing van Opslag Duurzame Energie
Deze heffingen worden waarschijnlijk uitgesteld.

Stopzetten lokale heffingen zoals toeristenbelasting
De overheid gaat in samenspraak met de Nederlandse gemeenten bekijken of lokale heffingen voor ondernemers stopgezet kunnen worden.

Borgstelling voor land- en tuinbouwbedrijven
Met deze beoogde regeling staat de overheid borg voor kredieten van land- en tuinbouwbedrijven. Het betreft een tijdelijke borgstelling voor werkkapitaal.

Let op: momenteel betreffen het voorgestelde maatregelen. Geen van de maatregelen zijn definitief en zijn mogelijk nog aan wijziging onderhevig. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Kennismaken met Forward Fiscalisten
Wij kunnen u verder helpen met de bovengenoemde maatregelen en werken tegen moderne voorwaarden en tarieven.

Kende u ons nog niet, maar heeft u een fiscaal vraagstuk en wilt u vrijblijvend kennismaken met Forward Fiscalisten? Stuur dan een mailtje of leg contact via 088-1412400; we plannen meteen een afspraak in. Onze werkwijze ontdekt u hier, inclusief onze kernwaardes. Alle specialisten bij Forward Fiscalisten staan 100% voor u klaar. Iedere dag opnieuw.


$show=/p/regelgeving.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/hr.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/fiscaal.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/sales.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/innovatie.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/marketing.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/regelgeving.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/hr.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/fiscaal.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/sales.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/innovatie.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/marketing.html

$show=/p/duurzaamheid.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/duurzaamheid.html

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/events.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/events.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=home

Naam

duurzaamheid,46,events,49,faq,3,fiscaal,15,hr,11,in de kijker,403,innovatie,61,marketing,7,nieuws,570,nieuwsbrief,2,regelgeving,19,sales,3,
ltr
item
Verhurend Nederland - Blog: Wat betekenen de nieuwe maatregelen voor u als ondernemer?
Wat betekenen de nieuwe maatregelen voor u als ondernemer?
Verhurend Nederland - Blog
https://blog.verhurendnederland.nl/2020/03/wat-betekenen-de-nieuwe-maatregelen.html
https://blog.verhurendnederland.nl/
https://blog.verhurendnederland.nl/
https://blog.verhurendnederland.nl/2020/03/wat-betekenen-de-nieuwe-maatregelen.html
true
3701150923967836781
UTF-8
Alle posts geladen Geen posts gevonden TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S POSTS Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE POSTS Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content