[NIEUWS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

Vijf manieren om via transport de Carbon Footprint te verminderen


Het Klimaatakkoord stimuleert bouwers en aannemers om hun uitstoot bij bouw- en infraprojecten te verlagen. Iedereen moet een steentje bijdragen en de verantwoordelijkheid nemen over de eigen én gezamenlijke CO2-voetafdruk. Volgens Ivan Capelle, Strategic Customer Development Manager bij Boels, vraagt duurzamer bouwen én transporteren om innovaties in onze sector: “Hiervoor is niet alleen slimme logistiek van materialen een mogelijkheid. Maar ook slimme logistiek van bouwmachines en gereedschappen draagt bij aan efficiënter en schoner bouwen.” Wanneer je nadenkt over het verminderen van de CO2 uitstoot in de bouw, denk je misschien al snel aan het vervangen van bouwmachines. Een machine op brandstof stoot tenslotte CO2 uit. Overstappen op emissieloze machines, betekent dus geen CO2 uitstoot meer? Niets is minder waar. Uit onderzoek en metingen blijkt namelijk dat maar liefst 70% van de carbon footprint wordt veroorzaakt door het transport van machines. Een andere visie op transport én een bewuste aanpak kan de CO2 uitstoot dus sterk verminderen. Maar, hoe doe je dat?

1. Combineer transport

Om elke gehuurde machine op de plaats van bestemming te krijgen, is transport noodzakelijk. Het aantal transportbewegingen kan echter drastisch verminderd worden wanneer slimme logistiek wordt toegepast. Het combineren van leveringen is hiervan een voorbeeld. Voorkom apart transport voor elke afzonderlijke machine en elk stuk gereedschap. Voor deze vermindering van uitstoot is het belangrijk dat zoveel mogelijk machines en materiaal van dezelfde leverancier komen. Het zogenaamde one stop shopping. Door verschillende materialen en machines tegelijk af te leveren blijft het aantal transportbewegingen zo laag mogelijk.

2. Verzamelen vanaf één centrale plek, de bouwhub

Steeds vaker wordt een bouwhub ingezet bij grote bouwprojecten. Op deze centrale plek wordt materiaal verzameld. Om vervolgens gecombineerd in één (elektrisch) transportmiddel te worden vervoerd richting de bouwplaats. Op dit moment wordt een bouwhub voornamelijk ingezet voor materiaal. Maar dit is natuurlijk ook een oplossing voor het reduceren van het aantal transportbewegingen voor bouwmachines en gereedschappen.

3. Richt logistiek slim in

Verlaag ook het aantal te rijden kilometers en het aantal in te zetten transportmiddelen door slimme logistiek. Stuur in de bouwplanning bijvoorbeeld op zo min mogelijk lever- en ophaalmomenten. Met een goede inschatting van het gebruik van machines en een efficiënte inzet van machines kan een goede en slimme planning gemaakt worden. Met minder transport, voor zowel bouw- als infraprojecten, wordt niet alleen de uitstoot verlaagd. In veel gevallen vallen ook de kosten voor de huurder lager uit. Een klassieke win-win situatie dus.

4. Kies voor lokaal

Wanneer een leverancier zich in de buurt van de bouwplaats of de afleverlocatie bevindt, zijn er logischerwijs minder kilometers én dus minder uitstoot nodig voor leveringen van machines en gereedschap. Boels heeft in Nederland een unieke positie met meer dan 100 filialen. Waardoor er altijd een Boels filiaal te vinden is binnen een straal van 50 km. Kiezen voor een lokale leverancier is daardoor altijd mogelijk.

5. Kies voor zuiniger transport

Er zijn allerlei manieren om slimmer én bewuster om te gaan met het aantal transportbewegingen. Daarnaast wordt de CO2 uitstoot natuurlijk aanzienlijk verlaagd met de inzet van schonere transportmiddelen. Om die reden voegt Boels acht nieuwe én zuinige IVECO S-WAY trekkers toe aan het bedrijfswagenpark. De schone 11 liter dieselmotor van deze nieuwe IVECO trucks heeft een eenvoudige bouwstructuur, laag eigen gewicht, laag brandstofverbruik en dus een lage CO2 uitstoot. De verbeterde aerodynamica van de truck zorgt voor minder weerstand. En daardoor voor een lager brandstofverbruik. De diverse aanpassingen zorgen voor een totale brandstofreductie van 10 tot 12% ten opzichte van de vorige generatie. Maar niet alleen de uitstoot door brandstof wordt gereduceerd. Ook zijn er veel recyclebare materialen toegepast. Aan de hand van data over het rijgedrag en de bandenspanning kan nog meer brandstof bespaard worden. Zo draagt de bewuste keuze voor schoner transport bij aan een verdere verlaging van de CO2 uitstoot.

De toekomst van volledig elektrisch transport

Schonere, zware transportmiddelen verminderen de carbon footprint. Waarom dan geen volledig elektrische trekkers? Daar wordt door fabrikanten hard aan gewerkt en de ontwikkelingen staan zeker niet stil. Maar op dit moment zijn de elektrische alternatieven voor zware trekkers nog zeer beperkt én erg kostbaar. Daarnaast zijn stroomaansluitingen voor goede laadmogelijkheden op de bouwplaats nog niet de standaard. Kortom, het bewustzijn is aanwezig, de ontwikkelingen vinden plaats en toekomstige wetgeving bepaalt een duurzame transportaanpak. Er worden de komende jaren nog grote stappen gezet voor meer duurzaam transport in de bouwsector.

Oranje is het nieuwe groen

Boels volgt alle innovaties op het gebied van duurzaamheid op de voet en investeert in groene machines. ‘Oranje is het nieuwe groen’ is dan ook de belofte van Boels. Deze belofte is gebaseerd op vijf bouwstenen die focussen op duurzaam bouwen:

6.  Sharing is caring
7.  Zero emission
8.  Duurzaam dichtbij
9.  Service voorop
10.Voorloper in groen

Deze pijlers zijn de ‘groene’ draad van Boels en leveren zowel tijdswinst als kostenbesparing op. Boels is een partner met een groot eigen netwerk, hubs altijd dichtbij en combinatietransporten. Dat is de toekomst van slimme bouwlogistiek.




$show=/p/regelgeving.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/hr.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/fiscaal.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/sales.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/innovatie.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/marketing.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/regelgeving.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/hr.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/fiscaal.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/sales.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/innovatie.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/marketing.html

$show=/p/duurzaamheid.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/duurzaamheid.html

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/events.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/events.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=home

Naam

duurzaamheid,46,events,46,faq,3,fiscaal,15,hr,11,in de kijker,389,innovatie,58,marketing,7,nieuws,548,nieuwsbrief,2,regelgeving,16,sales,3,
ltr
item
Verhurend Nederland - Blog: Vijf manieren om via transport de Carbon Footprint te verminderen
Vijf manieren om via transport de Carbon Footprint te verminderen
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwE1AWARE5-hryEKb1yL1S7Nk-fOonAK1Tr5tVVx0IctsPtzU4ziBSbuuI7e3NGvmuliPhrMK0zRllZh91UjYHjlAfEJk5isc2_CtTIlB4mkPbs0srAysUxDqKYJQiCBj0WaV-_j4sZ9U/w640-h480/Transport_800x600-772303.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwE1AWARE5-hryEKb1yL1S7Nk-fOonAK1Tr5tVVx0IctsPtzU4ziBSbuuI7e3NGvmuliPhrMK0zRllZh91UjYHjlAfEJk5isc2_CtTIlB4mkPbs0srAysUxDqKYJQiCBj0WaV-_j4sZ9U/s72-w640-c-h480/Transport_800x600-772303.jpg
Verhurend Nederland - Blog
https://blog.verhurendnederland.nl/2021/05/vijf-manieren-om-via-transport-de.html
https://blog.verhurendnederland.nl/
https://blog.verhurendnederland.nl/
https://blog.verhurendnederland.nl/2021/05/vijf-manieren-om-via-transport-de.html
true
3701150923967836781
UTF-8
Alle posts geladen Geen posts gevonden TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S POSTS Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE POSTS Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content