[NIEUWS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

Niet alleen voor mannen: 6 vrouwen vertellen over hun werk in de verhuurbranche

De verhuurbranche wordt vaak gezien als een echte mannenwereld, maar is dat ook wel zo? In dit artikel vertellen zes vrouwen over hun werk in de verhuurbranche, over de toegevoegde waarde van vrouwen in deze branche en waarom er meer vrouwen in deze branche zouden moeten werken.

Marcia Mahr

Wie ben je en wat voor werk doe je?

“Ik ben Marcia, ik ben 39 jaar en ik werk nu 3 jaar bij Franssen Franken als (transport)planner. Franssen-Franken verhuurt bouwmachines, gereedschappen, hoogwerkers, aannemersmaterieel en containers aan zowel professionals en particulieren in Limburg.”

Hoe ben je in de verhuur terecht gekomen?

“Eigenlijk heel toevallig! Namelijk via een ex-collega die ook hier werkt. Hij had een vacature voor planner gedeeld. Deze ex-collega heeft mij geintroduceerd bij Franssen-Franken. Ik heb hiervoor ook in de dienstverlening gewerkt maar in een andere branche.”


Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

“Geen enkele dag is hetzelfde. Dat maakt het ook zo leuk! Niks is echt te voorspellen. Het ene moment ben je aan het factureren, dan krijg je weer een vraag van een collega en vervolgens heb je weer een klant aan de telefoon die op zoek is naar een hele bouwplaats inrichting waarin je mee moet denken. Er is ontzettend veel afwisseling! Wel heb je natuurlijk de vaste planningen die terugkomen en de resultaten die je moet verwerken, maar over het algemeen is het eigenlijk vrij ad hoc. Alle vragen van klanten die binnenkomen worden opgepakt en dan kijken we hoe we de werkzaamheden zo effectief en efficient mogelijk kunnen inplannen en het materiaal bij de klant kunnen krijgen. Met name de maandagochtend is wat hectischer, maar dat is ook logisch omdat het na het weekend is.”

Over het algmeen is de verhuurbranche een mannenwereld. Merk je daar iets van?

“Mannen zijn eigenlijk veel makkelijker in de samenwerking! Ik kom uit een wereld waar ik vooral veel vrouwen moest aansturen en ik merk echt dat de communicatie met mannen een stuk eenvoudiger is.”

Waarom moeten meer vrouwen in de verhuurbranche werken?

“Het is zeker niet verkeerd voor de diversiteit van een bedrijf om een aantal vrouwen tussen heel veel mannen te plaatsen. Ik denk namelijk dat juist mijn specifieke vakgebied goed past bij vrouwen doordat vrouwen vaak wat beter het overzicht houden, de grote lijnen zien en goed kunnen schakelen in de communicatie. Ik hou er niet van om te generaliseren, maar over het algemeen hebben veel vrouwen kwaliteiten die goed passen in deze branche en mijn functie.”

Priscilla van Leeuwen

Wie ben je en wat voor werk doe je?

“Ik ben Priscilla en ik monteur bij Boels. Boels verhuurt gereedschap en machines in de BeNeLux. Ik repareer en controleer alle machines die er bij ons binnen komen.”

Waarom koos je ervoor om monteur te worden?

“Ik ben eerlijk gezegd er een beetje ingerold. Ik ben bij Boels begonnen als chauffeur, zo’n vier en half jaar geleden. Ik kwam niet uit de verhuurbranche maar uit het grondverzet, waar ik elf jaar bij mijn vader in dienst had gewerkt voordat ik op zoek ging naar iets anders. Na anderhalf jaar als chauffeur bij Boels kwam er een functie voor monteur vrij binnen het bedrijf. Ik had vlak daarvoor een aantal maanden achter de balie bij Boels gewerkt, maar deed daarnaast ook andere dingen. Zo deed ik de retouren, maakte ik de machines schoon en repareerde ik soms ook wat. Dus toen de functie vrijkwam werd mij al gevraagd of het niet iets voor mij zou zijn. Ik zag dat wel zitten!”

Hoe ziet je takenpakket eruit?

“Er zijn een aantal basisdingen die ik bij moet houden, zoals een keuringslijst waarbij ik teruggebracht materieel controleer. Ook moet ik ervoor zorgen dat de spullen die worden teruggebracht schoongemaakt en gerepareerd worden, om ze vervolgens weer terug in de winkel te zetten. Maar daaromheen doe ik vanalles. Als ik bijvoorbeeld toevallig achter de balie sta en er komt een klant binnen die ik kan helpen, dan doe ik dat. De basisdingen komen elke dag terug, maar toch is geen dag hetzelfde!”

Wat voor reacties krijg je op je beroep?

“Altijd leuke reacties! Al sindsdien ik werk, werk ik in een mannenwereld. Je respect moet je dan vaak wel verdienen, om het zo maar te zeggen. Ik ben heel open over mijn beroep en als mensen daar raar over doen moeten ze dat gewoon zelf weten. Gelukkig heb ik dat nog niet meegemaakt. Het komt wel eens voor dat iemand vraagt naar de monteur en dat ze dan raar opkijken als ik naar voren word geschoven, maar dat is meestal omdat ze niet verwachten een vrouw te zien. Echt negatieve reacties heb ik gelukkig heb ik nog nooit gehad.”

Waarom moeten meer vrouwen in de verhuurbranche werken?

“Daar kan ik niet echt goed antwoord op geven. Ik juich het van harte toe als meer vrouwen deze branche willen werken, maar het moet je natuurlijk wel liggen. Het is en blijft een beetje een mannenwereld en dan moet je soms wel stevig in je schoenen staan. Maar als het je ligt en je kan wel tegen een stootje, dan zou ik het andere vrouwen zeker aanraden. Ik zou niet anders willen namelijk!”

Ine van Kruijsbergen

Wie ben je en wat voor werk doe je?

“Ik ben Ine en ik werk als commercieel medewerker binnendienst bij Gormann-Rupp, een bedrijf dat pompen voor verschillende toepassingen verkoopt en verhuurt.”

Hoe ziet jouw functie eruit?

“De taken binnen mijn functie zijn redelijk flexibel, maar ik regel met name de complete administratieve afhandeling voor het verhuurgedeelte van het bedrijf. Dat houdt in dat wanneer een klant belt met de vraag of wij een pomp voor ze hebben, dat ik vragen ga stellen over het soort pomp dat ze nodig hebben, wat ze ermee gaan doen en hoelang ze de pomp nodig hebben. Naar aanleiding daarvan check ik of de gewenste pomp beschikbaar is, geef ik advies en doe ik een aanbod. Om de klant goed te kunnen helpen moet ik dus weten waar ik het over heb op het technische vlak. Ook moet ik snel kunnen schakelen, want het kan bijvoorbeeld zomaar zijn dat een klant onverwachts een extra pomp nodig heeft door regenval, of dat de pomp van een klant stuk gaat en een nieuwe nodig heeft. Zoiets moet dan snel geregeld en afgehandeld worden. Dat soort dingen maken het werk erg leuk!

Hoe kwam je in deze functie terecht?

“Ik heb altijd wel in de technische sector gewerkt en heb dan ook een technische achtergrond. Hiervoor heb ik dan ook dezelfde functie gehad bij een ander bedrijf, maar toen ik daar zou worden overgeplaatst naar een locatie die mij net iets te ver reizen was, ging ik op zoek naar iets anders. Na wat sollicitaties rond te hebben gestuurd kwam ik vrij snel hier terecht.”

De (technische) verhuurbranche wordt vaak als mannenwereld gezien. Merk je daar iets van?

“Nee niet echt. Inmiddels hebben we een redelijk vaste groep met klanten, dus die kennen mij wel. Het was meer in het begin dat mensen mij aanzagen voor de telefoniste en mij vroegen of ze doorverbonden konden worden met iemand anders. Nu krijgen mensen wel vrij snel in de gaten dat ik weet waar ik het over heb. Ik denk dat het de ander dan niet uitmaakt of ik vrouw of man ben, maar dat ze allang blij zijn dat ze met iemand op een gelijkwaardig niveau kunnen communiceren.”

Waarom moeten meer vrouwen in de verhuurbranche werken?

“Ik denk dat met name de technische verhuurbranche minder vrouwen heeft dan andere verhuurbranches, maar ik zie niet in waarom een vrouw dit werk niet zou kunnen doen. Als zij de kennis heeft om haar werk goed uit te kunnen voeren dan zou ik zeggen: gewoon doen!”

Jacqueline Withagen

Wie ben je en wat voor werk doe je?

“Ik ben Jacqueline en ik ben een vennoot bij Withagen-attractieverhuur, samen met mijn man. Hier doe ik vanalles, van kantoorwerk tot rijden in de vrachtwagen.”

Hoe ben je in deze branche terecht gekomen?

“Mijn man en ik hebben al jaren een bedrijf samen. Mijn man ging vroeger venten met zijn eigen groente en fruit bedrijf en ik ging soms mee. Daarna zijn we samen een groothandel gestart in de groente en fruit. Jaren daarna kwam er een tweede bedrijf bij in de attractieverhuur. Die twee bedrijven liepen jaren naast elkaar maar uiteindelijk zijn we volledig voor de attractieverhuur gegaan. Dit doen we nu al meer dan tien jaar, maar we zijn al zo’n 25 jaar aan het ondernemen.”

Wat vind je zo leuk aan het werk?

“Elke dag is anders! Zo zit ik het ene moment op kantoor en neem ik de telefoon aan, maak ik de planning en stuur ik mensen aan, en zit ik het andere moment ineens midden in een evenement, rijd ik met de vrachtwagen naar een klant of sta ik springkussens schoon te maken. Iets anders wat ik leuk vind is ons minitreintje. Die verhuren we en daar rijd ik dan in tijdens een evenement. Dat is zo’n gaaf ding. Dat noem ik altijd mijn grootste speelgoed!”

Ken je veel andere vrouwen die doen wat jij doet?

“Nee, eigenlijk niet. Onze dochter gaat soms mee naar evenmenten en pakt soms ook wel het een en ander aan, maar echt veel andere vrouwen zie ik niet in de (evenmenten) verhuurbranche. Ik denk omdat het toch vaak wel zwaar werk is soms. Rijden in mijn minitreintje bijvoorbeeld is niet fysiek zwaar maar wel mentaal soms, want je moet enorm goed opletten. En als ik een springkussen moet opbouwen dan merk ik toch wel dat ik fysiek wat kracht mis. Ik zorg dan meestal dat er iemand bij is die me kan helpen met zware dingen, maar soms moet ik het toch echt alleen doen. Dan moet je dat wel aankunnen.”

Waarom moeten meer vrouwen in de verhuurbranche werken?

“Omdat het niet altijd zwaar is. Er zijn ook heel veel leuke dingen! Vaak heb je te maken met teamwork en dat team bestaat ook uit mannen. De mannen helpen je eigenlijk altijd wel als dat nodig is. Daarnaast kan een vrouw ook gewoon veel dingen die mannen kunnen. Zo was ik een keer op pad met een mannelijke collega, waarbij ik in de vrachtwagen reed en hij in de caddy. Bij aankomst waren mensen wel verbaasd dat het niet andersom was! Maar vaak vinden mensen dat alleen maar leuk. Je krijgt als vrouw meestal wel support in deze brache.”

Susanne Modderkolk

Wie ben je en wat voor werk doe je?

“Ik ben Susanne, ik ben 26 jaar en ik werk bij Bredenoord en werk als front-office medewerkster. Bredenoord levert stroomoplossingen voor bedrijven.”

Hoe ben je beland op de plek waar je nu zit?

“Ik was op zoek naar ander werk en kwam uiteindelijk bij Bredenoord in de back-office terecht. Ik ben heel leergierig en wil graag alles weten, dus ik had vaker aangegeven dat ik wel meer wilde weten over het technische gedeelte van het bedrijf. Ook houd ik wel van een uitdaging, dus toen er een plek vrij kwam in de front-office, in het technische gedeelte, heb ik daar gelijk op gesolliciteerd.”

Wat doe je zoal en wat vind je zo leuk aan je werk?

“Ik neem heel veel telefoontjes aan en ik adviseer veel mensen over wat ze nodig hebben aan stroom. Daarnaast neem ik klanten aan en stel ik offertes op. Dat laatste gaat van hele simpele orders tot ingewikkelde orders die in de werkplaats aangepast moeten worden. Ik vind het ontzettend leuk dat ik van grote projecten deel uit mag maken. Dit zijn vaak projecten waarmee je klanten uit de brand helpt, letterlijk en figuurlijk af en toe. Je zorgt dan eigenlijk dat zo’n bedrijf door kan gaan en dat geeft een goed gevoel.”

Hoe reageren mensen op een vrouw die een technische functie heeft?

“Ik ben de eerste vrouw op deze functie en dat vonden mensen toch wel apart. Veel mensen moesten hier even aan wennen en dat vond ik eigenlijk wel leuk. Vaak krijg ik mannen aan de telefoon die er standaard vanuit gaan dat ik de receptionist ben. Als ik dan zeg dat ik ze verder kan helpen, merk ik dat ze verbaasd zijn. Mannen verwachten niet dat een vrouw die kennis heeft. Anderzijds heb ik soms ook een man aan de telefoon die zegt ‘jij weet het waarschijnlijk beter dan ik, dus zeg het maar’. Dat is toch wel een leuk gevoel!”

Waarom moeten meer vrouwen in de verhuurbranche werken?

“Ik denk dat we allemaal nog een beetje te ouderwets zijn. Mensen vinden vaak dat technische dingen bij mannen horen en dat is eigenlijk gewoon achterhaald. Het beeld dat vrouwen niet technisch kunnen zijn klopt niet. Ook wij kunnen dit! Ik denk dat het veel waarde kan hebben als je mannen en vrouwen met elkaar laat samenwerken. Beide hebben unieke kwaliteiten die elkaar goed aanvullen.”

Sandra Raab

Wie ben je en wat voor werk doe je?

“Ik ben Sandra en ik werk nu twee jaar als monteur bij Riwal. Ik repareer hoogwerkers die zij verhuren. Ook schilder ik ze en knap ik ze op.”

Wilde je altijd al iets met techniek doen?

“Niet echt eigenlijk. Ik heb altijd wel interesse gehad in techniek en sleutelde vroeger ook wel eens aan auto’s, maar het idee om te gaan werken in de techniek kwam in eerste instantie niet bij mij op. Maar mijn vriend werkt als chauffeur bij Riwal en dankzij hem heb ik interesse gekregen in deze baan. Het is dan ook dankzij hem dat ik hier terecht ben gekomen. Ik heb verder geen technische opleiding gehad maar wil hier nog wel aan beginnen. Ik heb vooral veel geleerd door gewoon dingen te doen en het zelf te ontdekken.” 

Wat vind je zo leuk aan je werk?

“Ik kan hier veel verschillende dingen doen. Zo ben ik soms een uurtje of twee bezig met het uitzoeken waarom iets niet werkt om dat vervolgens op te lossen. Dan ga ik weer ergens anders heen om dingen te schilderen of op te poetsen zodat het er goed uitziet voor de verhuur, en vervolgens komt de volgende machine alweer binnen die ik moet nakijken. Er is altijd wel iets te doen en juist die afwisseling vind ik zo leuk!”

Hoe is het om tussen al die mannen te werken?

“Ik vind het leuk hier! Ik voel me wel thuis tussen de mannen en hou er wel van om een beetje stoer te doen. Soms zijn er dingen die ik niet kan, maar dan word ik gewoon geholpen door collega’s. Iedereen doet gewoon normaal tegen elkaar en respecteert elkaar. Ik heb nooit rare of vervelende reacties gehad, dus het bevalt mij hier prima.”

Waarom moeten meer vrouwen in de verhuurbranche werken?

“Mensen denken vaak dat het werk dat ik doe heel zwaar is, maar dat valt best mee. Je moet vooral gewoon logisch denken en soms een beetje doorbijten. Als je een beetje een sterke vrouw bent kan je dit prima! Vrouwen zijn soms bang om in de (technische) verhuurbranche te werken omdat ze denken dat het een mannending is. Dat hoeft echt niet! Als een vrouw het echt wil en als ze niet bang is om een beetje vies te worden, dan kan ze het zeker.”

$show=/p/regelgeving.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/hr.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/fiscaal.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/sales.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/innovatie.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/marketing.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/regelgeving.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/hr.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/fiscaal.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/sales.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/innovatie.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/marketing.html

$show=/p/duurzaamheid.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/duurzaamheid.html

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/events.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/events.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=home

Naam

duurzaamheid,46,events,49,faq,3,fiscaal,15,hr,11,in de kijker,403,innovatie,61,marketing,7,nieuws,570,nieuwsbrief,2,regelgeving,19,sales,3,
ltr
item
Verhurend Nederland - Blog: Niet alleen voor mannen: 6 vrouwen vertellen over hun werk in de verhuurbranche
Niet alleen voor mannen: 6 vrouwen vertellen over hun werk in de verhuurbranche
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_UCySFzPO28yel5GWS25_rQ3lQokQSldEO559yEdKnFcaOtIg0YEyR1-Glpr41JZp42SjSNuAXO1BK63-mIYflhPG2bHxMNEOAAg4Jrl3vceaQRfksAhHxtfkeFQP3rTw0Coy_wYyNNM/s320/Marcia+Mahr.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_UCySFzPO28yel5GWS25_rQ3lQokQSldEO559yEdKnFcaOtIg0YEyR1-Glpr41JZp42SjSNuAXO1BK63-mIYflhPG2bHxMNEOAAg4Jrl3vceaQRfksAhHxtfkeFQP3rTw0Coy_wYyNNM/s72-c/Marcia+Mahr.jpg
Verhurend Nederland - Blog
https://blog.verhurendnederland.nl/2021/07/niet-alleen-voor-mannen-6-vrouwen.html
https://blog.verhurendnederland.nl/
https://blog.verhurendnederland.nl/
https://blog.verhurendnederland.nl/2021/07/niet-alleen-voor-mannen-6-vrouwen.html
true
3701150923967836781
UTF-8
Alle posts geladen Geen posts gevonden TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S POSTS Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE POSTS Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content