[NIEUWS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

Vergelijk SAP ETM vs opvolger ETM.next

Met S/4HANA en Fiori maakt SAP grote stappen naar de cloud. Maar wat betekent dit voor organisaties die SAP ETM ter ondersteuning van hun verhuurprocessen gebruiken? Het antwoord hierop is eenvoudig: een overstap naar ETM.next. Deze nieuwe iteratie van de vertrouwde oplossing biedt - naast native cloud-ondersteuning - tal van nieuwe functionaliteiten en voordelen.

Met de overgang naar S/4HANA en Fiori wordt de SAP ETM oplossing uitgefaseerd. De uitfasering vloeit voort uit het zogenaamde ‘keep the core clean’ principe m.b.t. S/4HANA. Binnen dit principe worden alleen de processen die alle organisaties nodig hebben, ondersteund. Alle overige opties worden buiten de core gehouden en als add-on gedraaid. Deze inrichting maakt het makkelijker om nieuwe toepassingen in SAP te activeren zonder de stabiliteit van de kernprocessen in gevaar te brengen. 

De cloud-oplossing ETM.next:

  • versoepelt de overstap naar S/4HANA;
  • heeft een gebruiksvriendelijke interface;
  • biedt een (interne) webshop voor verhuur;
  • werkt zowel voor tijd- als prestatiegebaseerde verhuur;
  • is gemakkelijk met IoT te integreren.

Een soepele overstap naar S/4HANA

ETM.next is een SAP Industry Cloud Solution die ook standalone functioneert. Dat betekent dat dit product van BearingPoint naadloos integreert met SAP en integratieproblemen worden voorkomen. Dat is voor SAP-gebruikers een belangrijk voordeel ten opzichte van andere best-of-breed verhuuroplossingen. Relevante gegevens in ETM.next zijn beschikbaar binnen zowel de core van SAP als in andere add-on modules. Ook voor organisaties die voorlopig niet afstappen van ECC is een switch naar ETM.next de overweging waard. Door deze module standalone te implementeren, kan alvast een deel van het maatwerk uit het huidige systeem gehaald worden. Daarnaast neemt de druk op de core af én wordt een toekomstige overstap naar S/4HANA versoepeld. 

Gebruiksvriendelijke interface vereenvoudigt het werk

Eén van de opvallende vernieuwingen ten opzichte van de vertrouwde SAP ETM oplossing betreft de interface update. Deze sluit aan op de tegelconcepten van Fiori waarmee zowel nieuwe als bestaande gebruikers veel makkelijker hun weg binnen de applicatie kunnen vinden. In plaats van regel voor regel (met datum en hoeveelheid per regel) een behoeftemelding op te stellen, kan nu via een webshop gewerkt worden. Dit gebruiksgemak maakt dagelijkse taken eenvoudiger en verkort de inwerktijd voor nieuwe medewerkers. 

Webshop integreert verhuur met projectbeheer

In de webshop kunnen groot materieel, gereedschap en verbruiksartikelen en zelfs (gespecialiseerd) personeel voor het project geselecteerd worden. De selectie in de webshop wordt direct aan het project gekoppeld en vormt de basis voor de verdere planning. Hierna kunnen zaken als bijvoorbeeld een digitaal planbord en een budgetbewakingsmodule ingesteld worden.

 
Selecteer middelen en personeel via de ETM.next webshop

Voor tijd- en prestatiegebaseerde verhuur

ETM.next ondersteunt zowel tijd- als prestatiegebaseerde verhuur. Bij een tijdgebaseerde verhuur worden huurkosten automatisch bij aanvang op het project geboekt en gaan de afschrijvingen direct naar de exploitatie. Bij een prestatiegebaseerde verhuur worden de kosten op het project geboekt en gaan de opbrengsten naar exploitatie. Met de gewenste frequentie worden facturen automatisch aangemaakt en naar de boekhouder doorgezet. Deze integratie stelt de projectmanager in staat de kostenontwikkeling veel beter in de gaten te houden. 

ETM.next ondersteunt de verhuur van verbruiksmiddelen, gereedschap en materieel

Met de transitie van SAP naar de cloud wordt de SAP ETM oplossing uitgefaseerd en is ETM.next de opvolger. ETM.next zet hier meer bedieningsgemak én een betere integratie binnen de organisatie tegenover. Werkt jouw organisatie intern of extern met de verhuur van verbruiksgoederen, gereedschap of materieel en ben je benieuwd wat deze transitie voor jullie kan betekenen? Neem contact met ons op en wij praten je met veel plezier bij!

Meer informatie

Nog niet uitgelezen over dit onderwerp en de wijze waarop ETM.next organisaties helpt grip te houden op een enorme hoeveelheid equipment, gereedschap en verbruiksmaterialen? Lees dan de blog Wat is ETM.next? Hoe werkt het? of download de whitepaper:





Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met 
 van 

Lees hier meer over de optimalisatie van de verhuur in jouw organisatie: 







$show=/p/regelgeving.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/hr.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/fiscaal.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/sales.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/innovatie.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/marketing.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/regelgeving.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/hr.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/fiscaal.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/sales.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/innovatie.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/marketing.html

$show=/p/duurzaamheid.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/duurzaamheid.html

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/events.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/events.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=home

Naam

duurzaamheid,46,events,45,faq,3,fiscaal,15,hr,11,in de kijker,385,innovatie,58,marketing,7,nieuws,541,nieuwsbrief,2,regelgeving,15,sales,3,
ltr
item
Verhurend Nederland - Blog: Vergelijk SAP ETM vs opvolger ETM.next
Vergelijk SAP ETM vs opvolger ETM.next
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQWLDw6HQ_fOfFU48NJK6zxJm3vo9YScr3KOKz2zEeN36TncTU22aZWbXPOhdLSp3BwfzqWY8GsKTbrGdbl6rKw5D6Gx5Th0Fl5Z9M_74AP38xlk8ncBsQ4CPrtZPZBVY1a-i9I1uqI1w/w640-h430/EC_bulldozer_kleinformaat_2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQWLDw6HQ_fOfFU48NJK6zxJm3vo9YScr3KOKz2zEeN36TncTU22aZWbXPOhdLSp3BwfzqWY8GsKTbrGdbl6rKw5D6Gx5Th0Fl5Z9M_74AP38xlk8ncBsQ4CPrtZPZBVY1a-i9I1uqI1w/s72-w640-c-h430/EC_bulldozer_kleinformaat_2.jpg
Verhurend Nederland - Blog
https://blog.verhurendnederland.nl/2021/09/vergelijk-sap-etm-vs-opvolger-etmnext.html
https://blog.verhurendnederland.nl/
https://blog.verhurendnederland.nl/
https://blog.verhurendnederland.nl/2021/09/vergelijk-sap-etm-vs-opvolger-etmnext.html
true
3701150923967836781
UTF-8
Alle posts geladen Geen posts gevonden TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S POSTS Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE POSTS Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content