[NIEUWS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

Hoe verkleint u uw CO2-voetafdruk in uw (industriële) installatie….?


Bestaat er een verband tussen energieverbruik en CO₂-uitstoot? JA, dat is er ongetwijfeld!

Terwijl we meer energie verbruiken, moeten elektriciteitsbedrijven meer energie produceren. Een groot percentage van deze elektrische energie wordt geproduceerd in elektriciteitscentrales die nog steeds gas, steenkool of andere fossiele brandstoffen gebruiken. Dit leidt direct tot CO₂-uitstoot. Dat betekent dat de verbruiker van elektriciteit verantwoordelijk is voor de CO₂-uitstoot die ontstaat.

Dit is iets wat we nu allemaal al hebben. Dat betekent dat als we ons energieverbruik verminderen, we ook de uitstoot van CO₂ verminderen. Dat is duidelijk.

Wat minder mensen weten is dat perslucht een vorm van energie is waarvoor veel energie nodig is om op te wekken. De industrie gebruikt het als een veilig en betrouwbare energiedrager. Maar omdat het een energiedrager is dat minder dan 50% energie-efficiëntie heeft, is het zowel een ontzettend dure energiedrager als een die grote impact heeft op de CO₂-uitstoot, zoals eerder uitgelegd.

Verminder dus uw persluchtverbruik en wees kritisch op uw proces waarbij perslucht wordt gebruikt. Hier zijn nog enkele feiten.

Elk persluchtsysteem heeft lekkages! In het meest perfecte luchtsysteem bedragen de lekkages minder dan 5%. Helaas kunnen bij de meeste systemen waar lekdetectie nog nooit is gedaan en waar geen aandacht aan wordt besteed, lekkages tussen de 10% en 25% van de totale luchtproductie bedragen.

Is dat zo erg?

Ja dat is erg. Het opsporen en repareren van lekkages bespaart u direct geld en vermindert dus uw CO₂-uitstoot. Bovendien geldt dat hoe hoger de energieprijzen zijn, hoe meer u bespaart door te beginnen met het onderzoeken van uw systeemlekken. Het heeft dus grote economische voordelen dit aan te pakken

Verder denken nog veel bedrijven dat meer druk in het systeem beter is. Welnu, ik ben ervan overtuigd dat veel bedrijven nog steeds efficiënt zullen functioneren met een lagere systeemdruk dan nu het geval is. Het is een feit dat 1 bar drukstijging 14% extra energie kost om te produceren. De reden dat bedrijven hogere druk produceren kan in veel gevallen gevonden worden in het persluchtsysteem stroomafwaarts. Dat betekent dat als u last heeft van drukval in uw systeem, u een hogere druk moet produceren om aan het einde van de lijn voldoende druk te hebben. Soms zijn systemen oud en is de productie in de loop der jaren toegenomen. In die gevallen is het een slim idee om uw persluchtsysteem te upgraden met een extra groot systeem met een lagere drukval. De ROI zal beter zijn dan u zich ooit had kunnen voorstellen.

Wat kan er nog meer gedaan worden?

Enige tijd geleden verscheen ons artikel over het negatieve effect van hoge omgevingstemperaturen in uw compressorruimte (LEES HIER). Zorg voor frisse lucht met een zo laag mogelijke temperatuur aan de zuigzijde van uw compressor. Omdat koudere lucht een grotere dichtheid heeft, is het opgenomen vermogen om perslucht bij een bepaalde druk te produceren kleiner dan voor warme (dunnere) lucht. Er zijn genoeg voorbeelden waarbij tot 5% winst kan worden geboekt bij het terugdringen van het energieverbruik.

Over oververhitting gesproken. Hetzelfde geldt voor compressoren die op hogere temperaturen draaien vanwege gebrekkig of inefficiënt onderhoud. Zorg ervoor dat u uw compressorinstallatie periodiek reinigt en onderhoudt. Het verlaagt de temperatuur en verlaagt de energiekosten.


Pluk dus het laaghangende fruit zonder grote investeringen door;
  • Vermindering van uw persluchtverbruik
  • Het uitvoeren van een lekdetectie onderzoek en het repareren van de lekkages
  • Verlaag uw systeemdruk door het instelpunt van de compressor te verlagen
  • Evalueer uw persluchtleidingen en vervang ze waar nodig
  • Verlaag de temperatuur van de compressorruimte zoveel mogelijk
Door de kansen in uw persluchtsysteem aan te pakken, verlaagt u het energieverbruik en verkleint u daarmee uw CO2 voetafdruk.







$show=/p/regelgeving.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/hr.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/fiscaal.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/sales.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/innovatie.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/marketing.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/regelgeving.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/hr.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/fiscaal.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/sales.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/innovatie.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/marketing.html

$show=/p/duurzaamheid.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/duurzaamheid.html

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/events.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/events.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=home

Naam

duurzaamheid,47,events,49,faq,3,fiscaal,15,hr,11,in de kijker,413,innovatie,62,marketing,7,nieuws,580,nieuwsbrief,2,regelgeving,21,sales,3,
ltr
item
Verhurend Nederland - Blog: Hoe verkleint u uw CO2-voetafdruk in uw (industriële) installatie….?
Hoe verkleint u uw CO2-voetafdruk in uw (industriële) installatie….?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTN3kLJyo9L1-cT7yTVzLsWvdhn-v3o-KTBYGB3hKYKxTDmZQyIg-AQsl1cxaUv-koRBeef1q-MLxTkRC2Z4Euu9sbofuULzJqmmf3pe80fcaXfhN9l-tkgX0HKJIE3eaik6OOycEzlL-v0R0i-kb36nVQ_L0BGOcLZwygM-ew5G8eDWoH_hMkU6p6SGU/w640-h640/Afbeelding1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTN3kLJyo9L1-cT7yTVzLsWvdhn-v3o-KTBYGB3hKYKxTDmZQyIg-AQsl1cxaUv-koRBeef1q-MLxTkRC2Z4Euu9sbofuULzJqmmf3pe80fcaXfhN9l-tkgX0HKJIE3eaik6OOycEzlL-v0R0i-kb36nVQ_L0BGOcLZwygM-ew5G8eDWoH_hMkU6p6SGU/s72-w640-c-h640/Afbeelding1.jpg
Verhurend Nederland - Blog
https://blog.verhurendnederland.nl/2023/12/hoe-verkleint-u-uw-co2-voetafdruk-in-uw.html
https://blog.verhurendnederland.nl/
https://blog.verhurendnederland.nl/
https://blog.verhurendnederland.nl/2023/12/hoe-verkleint-u-uw-co2-voetafdruk-in-uw.html
true
3701150923967836781
UTF-8
Alle posts geladen Geen posts gevonden TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S POSTS Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE POSTS Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content