[NIEUWS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

Verhurend Nederland kijkt terug op een succesvol 2023


 Beste leden van Verhurend NL

Jullie zijn gewend om aan het einde van het jaar dit bericht te ontvangen van de voorzitter. Omdat Johan tijdelijk uit de running is neem ik namens het bestuur tijdelijk de honneurs waar en derhalve het eindejaarbericht deze keer van mijn zijde.

2023 begon voor het bestuur van Verhurend NL turbulent; we werden enigszins onverwacht geconfronteerd met het vertrek van 4 bestuursleden, inclusief voorzitter.  In tegenstelling tot de leveringsproblemen waarmee veel van onze leden in het begin van 2023 werden geconfronteerd, kon Verhurend NL wel rekenen op een goede aanvoer van nieuw bestuursmateriaal. Na afscheid te hebben genomen van de voormalig bestuursleden, werden Johan Weidenaar, Jeroen Broekman, Theo Tankink, Marc Sanders en Arnold Grootveld met een warm welkom onthaald. Onze rots-in-branding David van Schie besloot om zijn jarenlange ervaring gelukkig ook nog een jaar voor ons in te zetten.

Zoals jullie van ons zijn gewend, werden er ook dit jaar weer twee zeer goed bezochte netwerkevents georganiseerd. Het blijft voor mij persoonlijk telkens weer een genot om te zien in welke uitstekende sfeer dit plaatsvindt en hoe we elkaar tijdens dit event weten te vinden en te inspireren. Waar de ALV in April bij het futuristische Evoluon in het teken stond van “Transitie”, gingen we tijdens het netwerkevent Fort 1881 terug in de tijd. Hier werd aandacht besteed aan het thema “Overleven”. Als hét kennisplatform voor de Verhuurbranche, werden onze leden uitgebreid geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van energie, transport, telematica, cybersecurity, Artificial Intelligence en de laatste communicatietechnieken. We are ready for the warzone, zullen we maar zeggen.

Het jaar 2023 stond tevens in het teken van enkele goede nieuwe initiatieven. Teneinde de verhuursector nog meer te promoten, organiseerde de ERA (EU Rental Association) voor het eerst de European Rental Week met als thema “investeren in de mens”. Een soortgelijk thema kwam ook terug in onze eerste webinar: “goed werkgevershap”. Tezamen met een webinar over de veiligheidsladder hebben we voldaan aan de wens van onze leden om nog meer kennis met elkaar te delen. De opkomst viel ons helaas beide keren toch enigszins tegen. Het lijkt er sterk op dat onze leden een voorkeur hebben voor fysieke ontmoetingen. In dit kader werd ook nog een oude bekende uit de kast gehaald: het bedrijfsbezoek. Een zeer interessant bezoek bij de Altrex werd gecombineerd met een van dé hoogtepunten van dit jaar: de aankondiging van de Verhurend Nederland Awards. Voor het eerst in haar bestaan heeft Verhurend NL deze award in het leven geroepen waarbij deelnemers zich konden inschrijven voor twee categorieën. Door een onafhankelijke jury zijn uiteindelijk twee winnaars uitgeroepen: in de categorie “Verhuurbedrijf van het jaar” werd Riwal uitgeroepen tot winnaar en in de categorie “Verhuurproduct van het jaar” ging Lexstores van Lexrent met de winst ervan door. Tevens werd een eervolle vermelding uitgereikt aan Kors Hoogwerksystemen.

Trots op hetgeen dat we met z’n allen hebben bereikt dit jaar, biedt dit schrijven ook een mooie gelegenheid om kort stil te staan bij de huidige marktontwikkelingen en de outlook voor de toekomst. Over het geheel genomen kunnen we gelukkig constateren dat het onze leden economisch voor de wind is gegaan dit jaar. Naast de positieve signalen uit de party en event sector, is volgens de ERA de Nederlandse verhuursector in materieel gegroeid met een mooie 3.3%. Voor volgend jaar is men zelfs nog iets positiever met een verwachte groei van 3.9%. Al met al positieve signalen maar helaas zijn er ook diverse tekenen aan wand dat er tegenwind in aankomst is, als deze er al niet is. Het tekort in personeel blijft een van de grootste uitdagingen waar we voor staan en ook de (geo)politieke en economische onzekerheid doen een duit in het zakje. De inflatie is nog niet geheel de kop in gedrukt en het zal lastiger worden voor onze leden om de (loon)kosten verhogingen door te bereken in de prijsstelling richting markt. De wereld staat voor een haar grootste uitdagingen op het gebied van klimaat en dit zal gigantische investeringen vergen in onze sector. Al met al een complexere wereld die gepaard gaat met een grotere onzekerheid. Juist in de deze turbulente tijden is het goed om te kunnen vertrouwen op een robuust business model. Het verhuurconcept heeft zich wat dat betreft bewezen. Niet alleen financieel maar ook vanuit het duurzaamheid perspectief ligt er voor de verhuur sector een mooie toekomst in het verschiet.

Met deze positieve outlook eindig ik dit eindejaarbericht. Maar niet zonder onze leden, donateurs en overigen die een bijdrage hebben geleverd aan Verhurend NL te bedanken voor hun inzet dit jaar.  Namens het bestuur wensen we u, tezamen met uw familie en dierbaren, fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2024!

Hartelijke groet,

Toon Bruining

$show=/p/regelgeving.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/hr.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/fiscaal.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/sales.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/innovatie.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/marketing.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/regelgeving.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/hr.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/fiscaal.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/sales.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/innovatie.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/marketing.html

$show=/p/duurzaamheid.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/duurzaamheid.html

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/events.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/events.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=home

Naam

duurzaamheid,46,events,49,faq,3,fiscaal,15,hr,11,in de kijker,403,innovatie,61,marketing,7,nieuws,570,nieuwsbrief,2,regelgeving,19,sales,3,
ltr
item
Verhurend Nederland - Blog: Verhurend Nederland kijkt terug op een succesvol 2023
Verhurend Nederland kijkt terug op een succesvol 2023
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjieby9yUmU-COcNTVFNErYJQVQ5c1WjrLmwGtgLoo9jKa1oZjBMePLbD_hGXFmOUaMaROqEz-rorx1rwUiaIvrtfKP08WRjKjTTi92FpDrjNe4RTmPju4FwfA2z8JuBu6j0N7J6vbZnPXYteXy_xWqrg_h6eNcm-_t3iM_GcuExzdbh-GzpcSThMwKpX8/w480-h640/Foto%20Eindejaarsbericht.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjieby9yUmU-COcNTVFNErYJQVQ5c1WjrLmwGtgLoo9jKa1oZjBMePLbD_hGXFmOUaMaROqEz-rorx1rwUiaIvrtfKP08WRjKjTTi92FpDrjNe4RTmPju4FwfA2z8JuBu6j0N7J6vbZnPXYteXy_xWqrg_h6eNcm-_t3iM_GcuExzdbh-GzpcSThMwKpX8/s72-w480-c-h640/Foto%20Eindejaarsbericht.jpg
Verhurend Nederland - Blog
https://blog.verhurendnederland.nl/2023/12/verhurend-nederland-kijkt-terug-op-een.html
https://blog.verhurendnederland.nl/
https://blog.verhurendnederland.nl/
https://blog.verhurendnederland.nl/2023/12/verhurend-nederland-kijkt-terug-op-een.html
true
3701150923967836781
UTF-8
Alle posts geladen Geen posts gevonden TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S POSTS Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE POSTS Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content